Reitit toimii ja meno jatkuu.edit: MOT
Miten yhdyskäytävä ja reititin sitten eroavat toisistaan? Merkittävin ero löytyykin näiden laitteiden mahdollisuudesta tukea eri käyttöliittymien määrää. Yhdyskäytävä voi käyttää useampaa kuin yhtä protokollaa ja se pystyy operoimaan millä tahansa -mallin seitsemällä tasolla. Yhdyskäytävällä on tarkoitus tukea vain yhtä käyttöliittymää, joten voidaan sanoa, että yhdyskäytävä on tarkoitettu jakamaan yhteys vain yhdelle laitteelle kerrallaan.
Mikä on yhdyskäytävä? Yhdyskäytävä (Gateway) on laajasti käytetty termi ja usein sekavuutta aiheuttava, kun puhutaan lähiverkoista. Yhdyskäytävät sekoitetaankin monesti reitittimiin ja sille on myös hyvä syy – ne ovat hyvin samankaltaiset. Kun katsotaan reitittimien ja yhdyskäytävien ominaisuuksia, niin niistä monesti löydetään paljon samankaltaisuuksia, esim. molemmat toimivat autonomisesti, molemmissa on laajat tietoturvaominaisuudet, kuten palomuuri ja tunnelointimahdollisuudet.
Reititin on monen laitteen turvallisen ja konfiguroitavan yhteyden takana. Reitittimessä on usein monipuolisia ominaisuuksia yhteyksiä ajatellen.
Tuon jälkeen on seuraavana reititin joka hoitaa loput.
Yhdyskäytävä turvaa yhteyden yhdelle laitteelle kerrallaan. Jos tarvitset vain yhdelle laitteelle monipuolisesti konfiguroitavan turvallisen yhteyden, johon reititin tai kytkin ei pysty.
DNA:n reitittimet ja modeemit tarjoavat nopean ja luotettavan yhteyden kaikille käyttäjille – valitse omasi hyvästä reitittimien ja modeemien valikoimastamme.
Reitittimeen ja yhdyskäytävään verrattuna kytkintä voidaankin ajatella jatkamaan verkkoa laajalle alueelle, jossa voidaan määritellä myös jokaisen yhteyden tärkeys. Reitittimen ja kytkimen erona on se, että reititintä tarvitaan Internet-yhteyttä varten ja kytkin taas on tarkoitettu vain yhdistämään laitteita.
Reitittimet ja modeemit edullisesti, DNA Maksuajalla. DNA tarjoaa kuluttoman ja korottoman DNA Maksuajan, jopa kolmeksi vuodeksi, kulut 0 € ja korot 0 %.
Reitittimet ja modeemit tilaat helposti verkkokaupastamme
Yleispätevä ohje:
Mene reitittimen hallintaan ja poita NAT käytöstä jolloin kaikki piuhalla ja wlanilla boksiin liitettävät koneet saavan ip:n alkuperäisen verkon dhcp-palvelimelta.
Tietokoneisiin et joudu tekemään mitään säätöjä.
- Hount
Tilaa modeemi ja reititin kotiin
Tutustumalla eri modeemi ja reititin vaihtoehtoihin ja valitsemalla sopivan laitteen voit varmistaa, että saat juuri tarvitsemasi ominaisuudet ja suorituskyvyn netin käyttöön.
kaapelipistokkeesta -> netti ja tv jakaminen
Kaiken kaikkiaan reitittimet voidaan määritellä parhaiten verkkolaitteina, jotka antavat turvallisen verkkoyhteyden monille laitteille samaan aikaan.
Jakaja reiässä, toinen johto reitittimeen, toinen sitten televisioon
Mesh-verkko takaa kattavan yhteyden kotiisi Mesh WiFi-laajentimien avulla. Verkko yhdistää WiFi-laajentimet, mikä parantaa verkon vakautta koko kodissa. Järjestelmä valitsee tiedonsiirrolle aina nopeimman reitin. Mesh-verkko on myös itsekorjautuvaa, mikä tarkoittaa sitä, että jos yksi Mesh WiFi-laajennin katkeaa, verkko ohjaa liikenteen toisen laajentimen kautta. Mesh-verkon luomiseen tarvitaan yksi tai useampi Mesh WiFi-laajennin. Kun WiFi-laajentimia on sopiva määrä kotisi kokoon nähden, netti kantaa kodin joka nurkkaan!
Reititin, kytkin vai yhdyskäytävä
Perinteiset reitittimet voivat joskus kamppailla suuren kodin kattamisessa ja signaalin vahvistamisessa kodin joka nurkkaan. Mesh WiFi-reititin luo verkon, jonka avulla voit nauttia nopeasta ja tasaisesta langattomasta yhteydestä kaikkialla kodissasi. Mesh-laajennin ei ole vain netin vahvistin, vaan se tarjoaa myös kätevän ja tehokkaan tavan hallita verkkoyhteyksiäsi ja varmistaa, että olet aina yhteydessä nettiin.
Nettijohdon jakaminen kahdelle koneelle
Kodin mesh-reitittimien asettelu on keskeinen tekijä verkkosignaalin laadun ja kattavuuden kannalta. Tämän vuoksi reitittimet tulisi sijoittaa avoimeen tilaan, jossa ne voivat jakaa ja vastaanottaa yhteyden mahdollisimman esteettömästi. Avoin sijoittelu edistää signaalin vahvaa ja kattavaa leviämistä koko asunnossa, mikä on erityisen tärkeää suurissa tai monikerroksisissa kodeissa.