Asiasana: Video | Uusi Suomi Puheenvuoro


Toteutamme tehtäväämme luotettavalla, herättelevällä ja analyyttisella uutispalvelulla sekä blogialustalla, joka kokoaa yhteen kansalaiset ja yhteiskunnan vaikuttajat. Uusi Suomi on aidosti keskusteleva verkkolehti.


Vuonna 2007 perustettu Uusi Suomi toimii verkossa uutissivustona sekä ylläpitää blogipalveluita, joissa kirjoittajat esiintyvät omilla nimillään ja kasvoillaan. Verkkolehti Uusi Suomi kunnioittaa aiemmin painettuna sanomalehtenä ilmestyneen Uuden Suomen perintöä.

Jyrki Vesikansa esittää Uuden Suomen alamäelle laajempia perusteluja analyysissään -lehdessä. Niistä yksi oli omistuspohja ja päätösvallan epämääräisyys. Kun Helsingin Sanomissa omistajan valtaa käyttivät Erkot yksin tai enintään lähipiirinsä kanssa, Uuden Suomen johtokunnassa oli elinkeinoelämän edustajia, joille lehden asioista päättäminen oli sivuseikka, joka piti kokouksissa saada nopeasti käsistä pois. Omistajia Uudessa Suomessa olivat 1930-luvun valtataistelujen jälkeen Tuko, Kansallis-osake-Pankki ja vakuutusyhtiö Pohjola, joilla ei ollut suurta intressiä Uudessa Suomessa. Markkinoinnista puuttui riittävän pätevää väkeä. Toimittajien koulutukseen ei panostettu, toisin kuin Helsingin Sanomissa. Lehdellä säilyi kiinteä suhde Kokoomukseen, eikä leima taannut lehdelle riittävää tilaajakuntaa, mikä taas piti kaupan mainostajat poissa.

Miksi sanomalehti Uusi Suomi hävisi satavuotisen lehtisodan

Max Jakobsonin mukaan Uuden Suomen pelastusoperaatio jäi kuitenkin eräässä tärkeässä suhteessa puolitiehen, sillä lehden toimittajakuntaa ei vahvistettu. Niinpä Uusi Suomi alkoi jälleen olla ahdingossa 1980-luvun lopussa, ja 1990-luvun alun lamassa lehdelle ei enää mistään löytynyt pelastajaa. Suurin osa Uutta Suomea aiemmin tukeneista yrityksistä oli itsekin ajautunut pahoihin talousvaikeuksiin. Lehden kuoleman taustalla oli Jakobsonin mukaan myös se, että 1970-luvulla vaikuttaneet ideologiset motiivit olivat yhteiskuntajärjestelmän luhistuttua menettäneet merkityksensä; markkinatalous oli voittanut, Uusi Suomi oli tehnyt tehtävänsä ja sai mennä. Uutta Suomea ei pelastanut edes . Päin vastoin Oy:n voimahahmo sanoi vielä lokakuussa 1991 antamassaan haastattelussa Uuden Suomen edeltäjineen olleen aina HS:n aatteellinen vastustaja ja pysyvän sellaisena loppuun saakka.

Tuon Alma Talent keskustelupalstan sääntöjen perusteilla voisikin arvella, ettei Uusi Suomi Puheenvuoron keskusteluareena taida olla uudistuksen jälkeen kovinkaan suosittu. Ei ainakaan heidän joiden päätarkoituksena on ollut trollaaminen ja provosoiminen.

Uutispalvelun lisäksi Uudessa Suomessa on Puheenvuoro- ja Vapaavuoro-nimiset blogipalvelut, johon kuka tahansa voi perustaa oman blogin omalla nimellään. Aluksi blogeja perustivat lähinnä vuoden 2008 kunnallisvaaliehdokkaat. Eurovaaleissa 2009 palvelussa piti blogia 241 ehdokkaasta lähes kolmannes eli 79. Yhteiskunnalliseen keskusteluun keskittyvässä Puheenvuoro-palvelussa on nykyisin tuhansia blogeja. Verkkomedia oli lyhyen aikaa vuonna 2014 yhteistyössä Radio Ravun kanssa. Yhteistyö päättyi kesäkuussa 2014.

Uusi Suomi on yhteiskunnallisten sekä poliittisten uutisten ja puheenaiheiden ykkösmedia. Uusi Suomi raportoi politiikan tärkeimmät uutiset ja auttaa lukijaansa ymmärtämään asiat uutisten taustalla, haastaen lukijansa mukaan laadukkaaseen keskusteluun menestyvän Suomen eduksi.


Supon uuden pomon epäonnistuminen | Uusi Suomi Puheenvuoro

Uuden Suomen päätoimittaja on Jenni Tamminen, joka toimi aiemmin Uuden Suomen uutispäällikkönä. toimi lehden päätoimittajana vuoteen 2020 asti, ja toimi vuosina 1990–1991 sanomalehti Uuden Suomen taloustoimittajana. Uusi Suomi liitettiin -yksikköön vuonna 2016.

Yle on Suomen luotetuin uutismedia

Vuonna 1919 perustettiin itse Uusi Suomi, joka oli pää-äänenkannattaja vuoteen 1976 asti. Vuoden 1976 jälkeen Uusi Suomi julistautui riippumattomaksi porvarilliseksi lehdeksi. 1970-luvulla lehti ajautui kuitenkin taloudellisiin ongelmiin. Vuonna 1977, jolloin Uuden Suomen eloon jääminen oli veitsen terällä, (EVA) toimitusjohtaja ja puheenjohtaja sekä Uusi Suomi Oy:n hallituksen puheenjohtaja aloittivat lehden elvyttämiseksi taloudellisen tukikampanjan, jolla se saatiinkin sillä kerralla jaloilleen. EVA piti Uutta Suomea tärkeänä puolustajana aikana, jolloin länsimaisia arvoja kohtaan suuntautui voimakas yhteiskunnallinen kritiikki. Vuonna 1980 Uusi Suomi joutui lehden julkaisemalle "mustalle listalle" yhtenä "Neuvostoliitolle vihamielisenä" lehtenä.

84 prosenttia suomalaisista sanoo luottavansa Ylen uutisiin

Ihmettelen Uusi Suomi -julkaisun algoritmien toimintaa ja yhtä lailla sisäistä moderointia (onko sitä?), Uusi Suomi on ainoita julkaisuja Suomessa, missä tulee valitettavan usein vastaan taitavasti kirjoitettua Ukrainan sodan harhaanjohtavaa raportointia, missä mielestäni ajetaan tällaista mentaliteettia lukijoihin "Ukraina häviää, Suomen olisi hyvä antaa olla ja kuunnella Kremliä"

Tietenkään sitä ei noilla sanoilla sanota, mutta jos itse luette ko julkaisun "puheenvuoroja", tiedätte mitä tarkoitan.

Ukraina ei häviä, meillä, koko lännellä ei ole monista eri syistä varaa (eettiset, moraaliset ja lopulta taloudelliset) antaa ryssän laajentua.

Uusi Suomi on vaikutusvaltaisen suomalaisen media

"Huusko on kuvaillut uutta Uutta Suomea "isänmaalliseksi verkkolehdeksi". Helsingin Sanomien mukaan lehti ei ryhdy "ääri-isänmaallisten ryhmien" mielipiteiden sanansaattajaksi."

Kyllä Uusi Suomi vaikuttaa enemmän puolueettomalta kuin Suomen Uutiset.

Uuden Suomen toimituksen yhteystiedot

Ylläpidolla ja toimituksella on aina oikeus harkintansa mukaan olla julkaisematta tai poistaa kokonaan tai osittain käyttäjätunnus tai käyttäjän lähettämä kirjoitus ja/tai kuvat mistä tahansa Uuden Suomen sivun palvelusta. Lisäksi palvelun käyttäjä myöntää Uudelle Suomelle oikeuden muokata uutiskeskustelussa taikka blogipalvelussa käyttäjän julkaistavaksi tarkoitettua tai jo julkaistua kirjoitusta sopivaksi katsomallaan tavalla tai julkaista kirjoitus vain osittain.